Subscribe:

Pages

Tuesday, March 17, 2009

UNIVERSITI TEKNOLOGI PETRONAS

Alhamdulillah....first sekali marilah kita panjatkan syukur ke hadrat Ilahi yang memberikan kita nafas sehingga kita dapat hidup sehingga ke hari ini...Seterusnya selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w...Hari 2 sume geng2 Form 3 & Form 5 gi UTP...Korang nak tau x... Ahad (15.03.2009)



Pada hari tersebut semua geng2 Form 3 & Form 5 hadir ke Maahad Yan
coz kami akan bertolak pada awal pagi keesokan harinya...Seronok jugak
la sebab sume orang dapat menunjukkan barang 'lara' masing2...hehe
Contohnya cam henset...ada jugak yang x bawak tapi majornya sume bawak...
Ermmm...rasanya tu jelah sedikit inform pasal hari pertama...

Isnin (16.03.2009) 7.30 pagi...



"Woi...semua org mai sini!!!" jerit abg. Naim Saiden yang dilantik jadi
ketua rombongan secara spontan oleh Ustzh Hamidah...Fuh..sume org nampak
smart siot...Pagi 2 kitorang berkumpul kat garaj depan pejabat..Ustzh pun
kire cukup org ke x...Sume org x saba gile nak gi UTP nie...fuh...dengaq kata kat sana
Universiti paling canggih kat Malaysia...betul ker...
8.00 pagi



Bertolak!!!Ha...2 la time paling seronok...Kite sume denga lagu,tgk movie,
sembang2...Ish,seronok la x tau la nak habaq...

(Dalam Perjalanan)





Cam biase...kitorang snap2 ar sepanjang perjalanan..ada lagi gamba tapi
x muat nak upload...kalau nak tgk bnyk lagi buka la kat link yg tersenarai....
12.00 Tgh Hari





"Wei bangun dah sampai..."-ha..apadia dah sampai; aku pun
terpinga-pinga bangun dari tidur...maklumlah bas sejuk...air-cond
High Class, sume org pun dah x saba nak masuk nie...

Fuh...ushar pintu masuk pun...peh...kitorang dah tau yg confirm nie
U yang paling TOP!!!!

12.30-2.34 Tgh Hari

Ha...time nie ktorang ade taklimat,pastu kitorang gi UTP punye library...
canggih siot...



Ish...amende yang bertingkat-tingkat nie???Ha...nie la diorang punye
perpustakaan...Diilhamkan oleh...sape ntah lupe arr...tapi design nie
import dari London dan arkitek die pun dari London 'kot'....

Bla bla bla...kalau nak tulis banyak lagi confirm korang pun boring tul x???
Tu jelah sedikit sebanyak experience yang aku nak share ngan korang...Sekian,
Salam ijtihad dari penulis....

1 komen:

Anonymous said...

Assalammualikum adik-adik.

Kakak adalah one of UTP student. Alhamdulillah dan terima kasih di atas lawatan hari tu. Akak rasa seronok sebab at last ada jugak students dari Maahad yang datang lawat UTP. Selalunya cuma students from SBP je yang datang.

Bukan apa, sangatlah bagus kalau adik2 dari aliran agama yang seperti adik2 semua yang apply ke UTP. Barakah la sikit bumi UTP ni. For your information, biah UTP ni adalah lebih Islamic berbanding IPTA lain. Jadi, janganlah rasa takut2 untk apply UTP.

Untuk adik2 Form 3, belajar sungguh-sungguh untk PMR and get good result so that later on bule sambung in aliran sains, seterusnya bule apply for engineering course in UTP. Tapi, kalau x minat engineering, UTP still ada course Business Information System dan course IT. So, akak sangat menggalakkan adik2 apply ke utp.. (^__^)

Ok lah, itu sahaja dari kakak.
Mitak maaf sebab x dapat sambut kehadiran adik2 hari tu. Ada test petang tu.. =(

Urs sincerely,
Kak Fairuza. (^__^)

Post a Comment

tag