Subscribe:

Pages

Friday, February 12, 2010

Info-Info Pelajar Generasi Sembilan

Pelajar Generasi Sembilan Maktab Mahmud Yan sesi 2009

SENARAI PELAJAR GENERASI SEMBILAN DAN MADRASAH YANG DIDUDUKI


MUHAMMAD NAZIR SHAUQY B ZULKEFELY Maktab Mahmud Pendang

MUHAMMAD AIMAN B. MUA'AD Maktab Mahmud Alor Setar

MUHAMMAD ANIQ AIMAN B. KAMALUDDIN Sekolah Menengah Agama Baling

MUHAMMAD AFIQ B. ABDUL RAZAK Maktab Mahmud Yan

AMIRUL AMRI B ABD LATIF. Maktab Mahmud Yan

IBRAHIM BIN SAID Maktab Mahmud Yan

ABDUL HAKAM B. KHAIROL ANWOR Maktab Mahmud Alor Setar

MUHAMMAD UMAR B. YAAKUB Maktab Mahmud Yan

MUHAMMAD WAFIR B. YUSOP Insitut Quran,Terengganu

MOHAMMAD FAHMI B. ZAINI Maktab Mahmud Yan

AMIR MOHD NOR HASNI Maktab Mahmud Yan

FACHRUL NAIM B. YAHAYA Sekolah Agama Al-Alawiyah,Perlis

MOHD UZAIR B. RUSLI. Maktab Mahmud Yan

AMIRUL'AZIM B. ZAHARI Sekolah Menengah Agama Kedah,
Mergong

ABDUL RAHMAN BIN AWANG Maktab Mahmud Baling

MOHD AINUN NABIL B MOHD RIDZUAN. Maktab Mahmud Yan

IBRAHIM ADHAM B MOHD ROKHIBI Sekolah Menengah Agama
Sungai Petani

SYAZWAN B. ABD SAMAD Maktab Mahmud Merbok

MUHAMMAD ASHMAN B. AZLAN SHAH Sekolah Menengah Kebangsaan Paya
Kemunting


MUINUDDIN B.ADELY Maktab Mahmud Yan

MUHAMMAD AMIRUL HAKIM B. ANUAR Sekolah Menengah Hutan
Kampung

MUHAMMAD ASYRAF B. ISMAIL Maktab Mahmud Pokok Sena

NOR AZAM B. MUHAMMAD YUSUF Maktab Mahmud Kulim

MOHAMMAD ZAHRAN B. ZAINOL ABIDIN Maktab Mahmud Baling

MUHD ARIF B. MOHD SYARIF Sekolah Menengah Kebangsaan Panglima

MOHAMAD AZRI HADI B.MOHAMED NAZLEE Sekolah Menengah Kebangsaan
Seri Ampang

MOHD FIKRI B AHMAD FAUZI Sekolah Menengah Kebangsaan Jeniang

AKMAL HARIS B.MAT KHIR Sekolah Menengah Kebangsaan
Guar Chempedak

MUHAMMAD FATHI MOHD FADZIL Sekolah Agama Sungai Limau

AKRAM KAMIL MOHD ZAKI

MUHAMMAD HABIBULLAH ABDUL AZIZ Sekolah Menengah Kebangsaan Yan

Hijau : Maktab Mahmud Yan(only)
Kuning : Maktab Mahmud
Merah : Sekolah Agama
Biru : Sekolah Menengah Biasa

p/s:Maklumat di atas insya'Allah akan diupdate dari semasa ke semasa kerana terdapat beberapa maklumat yang tidak mencukupi.Jika terdapat sebarang kesalahan tentang maklumat di atas bolehlah menghantar komen kepada blogger..Sekian,terima kasih...


Pelajar Generasi Sembilan Maktab Mahmud Yan sesi 2010

Thursday, February 11, 2010

Kami;Generasi Sembilan 2010!!!


Di rumah Sir Azman ketika melawat ibunya yang sakit

Ekspedisi ke Puteri Mandi,Titi Hayun

Seramai 12 orang yang hadir ke sekolah pada hari pertama persekolahan;agak sedih juga kerana bilangan pelajar putera hanya sedozen..Seperti biasa;tingkatan 4 adalah tahun 'muhajir' iaitu berpindah-randah..Pada minggu pertama,tiada sesiapa melangkah keluar;namun bilangan kami mulai berkurang pada hujung minggu kedua...


1) Muhammad Aiman bin Mua'ad

Pelajar harapan kelas yang sering diberi perhatian oleh guru-guru(top student la nie)..beliaulah orang pertama yang melangkah keluar dari Maktab Mahmud Yan ke Maktab Mahmud Alor Setar untuk mengambil kelas Sains..sungguh memilukan kami tidak sempat bersalaman dengan Aiman pada pagi beliau keluar sekolah kerana guru berada di dalam kelas....






2) Muhammad Aniq-Aiman bin Kamaluddin(kanan)
3) Abdul Hakam bin Khairol Anwar(kiri)

Aniq mendapat tawaran ke Sekolah Menengah Agama Baling (SMKAB) pada hari Aiman meninggalkan MMCY..antara pelajar 'top student' dan penceria kami di dalam kelas,kehilangan beliau masih lagi terasa..

Abdul Hakam sekarang menuntut bersama-bersama Aiman di Maktab Mahmud Alor Setar mengambil kelas Sains..beliau adalah seorang yang 'proaktif' dan juga 'master' dalam Matematik Tambahan..peninggalannya dari MMCY membuatkan kami terpaksa memerah otak mencari jawapan soalan Matematik Tambahan yang memeningkan kepala...


4) Amirul 'Azim bin Zahari

Terkejut bukan?Siapa yang tak kenal Amirul Azim?Seorang yang sarat dengan pengalaman..Beliau tukang urut yang boleh dikatakan bertaraf 'professional'..Semuanya memang suratan takdir..Beliau mendapat tawaran ke Sekolah Menengah Agama Kedah Mergong (SMKAK) mengambil kelas Sains sehari sebelum Aiman meninggalkan MMCY..beliau sekarang menuntut bersama Afifi Saleh yang juga merupakan bekas generasi Sembilan..



5) Muhammad Wafir bin Yusop(kanan)

Seorang pelajar yang menjadi contoh teladan putera generasi Sembilan.. juga menjadi ikutan adik-adik di bawahnya..sering menegur kami yang 'terbuat' salah..Sepeninggalan beliau adalah tidak dijangka..beliau merupakan seorang sahaja pelajar baru Negeri Kedah yang mendapat tawaran ke Insitut Quran,Terengganu..



Kehilangan 5 orang pelajar elit hampir-hampir melenyapkan semangat kami..Namun,kemasukan pelajar baru iaitu Muhammad Uzair bin Rosli sedikit sebanyak membina semangat kami yang kian meluntur..Marilah kita mendoakan kejayaan mereka yang berada di luar dari MMCY ini.. "belajar kat mana-mana pun sama jaa..yang penting kamu mesti 'dah set' hala tuju kamu masing-masing.." itulah kata-kata yang diucapkan oleh Cikgu Zaiton ketika memberikan sedikit motivasi kami...Insya'Allah pada tahun ini kami akan mebina semula nama Generasi Sembilan walaupun dengan kudrat kami yang tak seberapa iaitu seramai 8 orang putera,16 orang puteri..TAK KAN HILANG GENERASI SEMBILAN DI MAKTAB MAHMUD YAN!!!


Amir,Uzair,Fahmi dan Ibrahim antara 8 orang pelajar putera 9th gen 2010
(ketika berada di dalam surau...
)

Pertandingan Tarik Tali (Special Edition)


Pertandingan berlangsung dengan sengit sekali..Atlet-atlet tarik tali dari setiap rumah sukan mencurahkan keringat masing-masing bagi memastikan kemenangan diperolehi mereka..(maaf tiada gambar diambil ketika perlawanan berlangsung)berikut adalah keputusannya:

Johan : Thoriq
Naib Johan : Usamah
Ketiga : Ayubi
Keempat : Khalid

Wednesday, February 10, 2010

HARI SUKANEKA MAKTAB MAHMUD YAN


dalam perjalanan

dalam perjalanan

Tiba di stadium mini Pantai Murni pada 8.25 pagi..

Rumah Sukan Usamah

Rumah sukan Khalid

Rumah Sukan Ayubi


Rumah sukan Thoriq

Usamah tetap bersemangat walaupun tanpa maskod


Maskod rumah Khalid sungguh bergaya

Maskod rumah Ayubi bertemakan Peter Pan?

Thoriq gah dengan 'maskod' harimau mereka

Abang2 7th gen juga turut hadir

Syeikh Uzair(kanan) - 7th gen

Syeikh Shauqi yg bakal ke Yaman hujung Mac nanti(tengah) - 7th gen

Acara klimaks-pasukan bola MMCY menentang abang2 7th gen...result?

Walaupun kecundang 5-0 di tangan tuan rumah;abang2 7th gen bermain dengan penuh bersemangat

p/s:Majlis berakhir berakhir dengan penuh dramatik sekali iaitu hadiah terpaksa ditangguhkan dan akan diberikan pada minggu seterusnya akibat kesuntukan masa..para pelajar pulang pada pukul 2.30 petang dari Pantai Murni ke sekolah;walaupun penat memerah keringat,namun memperoleh kepuasan bersukan dan kekuatan ukhwah yang semakin rapat sudah membuatkan warga MMCY gembira... :)

SISTEM UPDATE 2010


Assalamualaikum semua,pertama kali ana nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada yang masih setia dengan blog yang tak seberapa indah ini.Straight to the point,blog ini mungkin akan diupdate 2 minggu sekali selaras dengan cuti mingguan Maktab Mahmud iaitu 2 minggu sekali..sekian,terima kasih.. :)

Berkhidmat untuk MMCY dan warga 9th Genth.. :))
tag