Subscribe:

Pages

Thursday, February 26, 2009

VIDEO KENANGAN 9 GEN 08

video

korang tgk n hayati....

Friday, February 13, 2009


APA...KAWAQ!!!!???


Haha..nie kes terbaru berlaku kat MMY... first,korang tau x kawaq tu mende...hehe,
asal aku pun tak tawu...rupenye
PENCURI kalau tgk Kamus Dewan Edisi ke-9...



Mulenye camni...hari tu hari Jumaat bersamaan

dgn 6 FEB 09/10 SAFAR 1430...macam besa,
sume pelajar MMY bersiap untuk gi semayang
Jumaat...masa tu kul 12 kot...dompet aku hlg plak...
"alamak...camne ni...dahla esok Sabtu...nak outing
x de duit plak,aduh..."-cari punye cari jumpe la
dompet berisi duit merah sehelai...(aku ni boros ciket...)
sharp pukul 12.45 sume org bertolak gi masjid yg
lbh kurang 1.5 km dari MMY...jalan kaki la x kan
naik concord plak...

Fuh...dah abeh semayang...aku n Fikri(rakan segelongku)
memulakan operasi menumpang motor org...
penat oo...pi jalan blk jalan...mana larat...
akhirnya dpt gak tumpang anak Pak Cik Bena...
(mmg stiap minggu tmpg dia pun...)
tige minit kemudian sampai kat depan dorm...
biasala naik moto kan...laju la ciket...

"aik...???"terkejut bercampur heran peparuku...
"apasal pintu dorm terbukak...bkn aku org first ker...
selalunya pintu dorm akan dikunci oleh AJK asrama
pd waktunya.."aku pun cek dorm...hmmm...semak rilek jer...
OK kot...

"aik...(aik lagi)"ha...nie terkejut betul...apasal sume pintu loker
terbukak???loker baru aku yg berkunci dan kunci aku ltk kt atas loker coz
nk cepat pun terbukak...musykil2...aku pun check2 check it out...

"Ya Allah...mana duit seploh ringgit aku..."aku pun check loker Fathi yg x berkunci...
nah...melayang seratus....keadaan menjadi tdk tenteram apabila sume
penghuni asrama yg balik jalan kaki tiba..."woi..suma org pi check loker memasing...
ada hilang apa-apa dak???"aku teriak...geng2 aku yg baru sampai terpinga2 masuk dorm
mengecek loker diorang....cek pny cek...hilang kamera pun ade...sumenye RM 800...

Fuh...kaye siot pencuri tue...baru dorm luar...kami hantarlah senarai mangsa pny brg
yg dicalas kat Cg. Tun selaku warden ari tue...ingat nk buat report polis...tapi x leh
sbb kecuaian kami jugak coz x kunci pintu dorm...

So...pengajarannya...kita kenalah berwaspada walau di mana jua kita berada...
Kita doakan KAWAQ tue cepat kaya...x lah calas duit org dah...hehe

DUKACITA MMY...

Assalamulaikum sume...apa kabor...
sihat tak...
aku dah lama dah x menaip blog nie...
biasa la dok asrama kan...mana ada masa nak beraksi di alam maya ni...
Tapi untuk pengetahuan korang sume...
Ade beberape org guru dari MMY terpaksa berhijrah ke maahad lain
atas arahan Lembaga Maktab Mahmud....
Korang nak tau x saper...first, Us. Nasir...sedih tau..beliau dari
first gen lagi...next, Cg. Shahila...:)..pastu Ustzh. Ifa...
N yg last...wooo....Sir Azman kena pindah ke Maahad Pendang....
Tapi w/pun, MMY x kan mundur w/pun ketiadaan guru2 berkaliber
di samping kitorang...so, diharap kpd sume warga yg baca/x bc artikel nier...
Bangkitlah...jgnlah sebab kekurangan guru dijadikan asbab MMY mundur...yearghh....
sekian...Majulah ninegen.blogspot untuk MMY...hehe
tag