Subscribe:

Pages

Tuesday, July 23, 2013

SETAHUN KEMUDIAN.....

Assalamua'laikum w.b.t.....setelah sekian yg TERAMAT lama saya x jenguk lgsung blog ni...biasa lah...lpas2 kluar MMY....semua pakat sibuk dgn hal masing2....kan3....x gitu...hehe....ok lah...hari ni pon saya saja2 ja teringat blog ni yg dh lama usang...n nmpk byk gila sawang2 dlm blog ni....hahah....just kidding...hehe...takot ada yg terasa lak...actually...sya just nk gtw perubahan yg telah berlaku setahun kmudian selepas blog ni ditinggalkn...hee....yg ni yg puteri ja la yg saya tw...klu yg putera...kna tggu admin putera la update....

SETAHUN KEMUDIAN....


Nur Hanani Binti Salmi 
Universiti Islam Antarabangsa(UIA) 
Asasi Ilmu Wahyu

Nurus Sumaiyah Sahirah Bt. Shamsuddin
Universiti Islam Antarabangsa(UIA) 
Asasi Bahasa Arab

Munirah Binti Ramli
Universiti Islam Antarabangsa(UIA) 
Asasi Ekonomi

Khairunnisa' Binti Aziz  
Kolej Islam Sains Teknologi (KIST) 
Diploma Syariah Undang-Undang

Nur Amalina Binti Razif 
Darul Quran (DQ) 
Diploma Tahfiz

Nur Fatin Umirah Binti Mohamad Nor 
Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA)  
Diploma Sejarah dan Perundangan

Nur Fadzilah Binti Abu Hasan 
Universiti Teknologi Malaysia(UTM) 
Diploma Teknologi Maklumat

Nur Aliah Binti Jamal
Universiti Sains Islam Malaysia(USIM)
Degree Of Accounting

Khadijah Binti Abdullah
Universiti Sains Islam Malaysia(USIM)  
Degree Of Marketing

Ummi Asmeedar Binti Mohamad Abduh
Universiti Sains Islam Malaysia(USIM) 
Ijazah Sarjana Muda Fit Fatwa

Ku Nurul Haziyah Bt. Ku Mohamad Yusoff
Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) 
Degree Of Business Managment

 Farah NurLiyana Bt. Ahmad Al-Munawar
Universiti Teknologi Mara (UiTM)  
Degree Of Information Science

Nur Azwa Binti Razak

Universiti Sultan Zainal Abidin (Unisza)
Ijazah Sarjana Muda Usul Fiqh

Nur Thaqifah Binti Khairi
Jordan

Siti Munirah Binti Mohammad Arif 
Jordan


Nur Husna Binti Othman
InsyaALLAH akan ke MESIR november ni...

Nurul Husna Binti Paizull Azhar
InsyaALLAH akan ke MESIR november ni...



bnyak perubahan kan selepas setahun....tu baru setahun....lpas ni kita akan tggu 5 tahun akan datang lak....ntah2 dh ada anak...hahaha....apa2 pon....wish luck all of u....insyaALLAH klu xda halangan...harap2 mnjadi lah reunion yang akan datang....sedih sgt3 reunion wktu raya ni xjd....ada hikmah suma ni....ALLAH dh rncang yg terbaik untuk kita semua....xpa lah...insyaALLAH klu ada rezeki...sya akan post lg...hehe...Assalamua'laikum.... (^_^)


ALLAHUMMA SOLLI 'ALA SAYYIDINA MUHAMMAD

Tuesday, July 31, 2012

bi taufiq wan najah...

assalamualaikum,,,, lma dah blog ni x b'update kan,,,,,,,kcian plak,,,,huhu,, so untuk pengetahuan,,,sahabat2 yg amik stam akan menduduki percubaan stam pada esok hari yakni hari rabu bersamaan 1 ogos,,,,semoga dipermudahkan segala urusan oleh Allah Taala.....haa,,,x lupa jgak sahabat2 yg nk amik mid-term exam dll...(kmi yg kt usim bru je abeh mid term exam,,hehe)so....all best,,,may allah bless all of us...ameen....

Tuesday, June 5, 2012

WHEREVER WE GO;TO ALLAH WE RETURN :)

Assalamualaikum w.b.t.. Alhamdulillah Allah beri kesempatan kepada admin putera ni nak buat sedikit penulisan pada pagi Rabu ni..hurm actually nak tulis ni sebab rasa ter'cabar' dengan admin puteri yang post semething yang 'agak benefit'..ok straight to the point..here are the list budak2 putera 9gen 2010-2011 punya destinasi lepas SPM;tak ramai pon..9 orang jejaka tampan ja..haha


1)AMIRUL AMRI BIN ABDUL LATIFF
   Maahad Tahfiz Yayasan Islam Kedah (Diploma Tahfiz)

2)IBRAHIM BIN SAID
   Kolej PolyTech Mara,Pahang (Asasi Perakaunan)

3)MUINUDDIN BIN ADELY
   Maahad Tahfiz Yayasan Islam Kedah (Diploma Tahfiz)

4)MUHAMMAD FAHMI BIN MUHD ZAINI
   Maktab Mahmud Alor Setar (STAM)

5)MOHD AINUN NABIL BIN MOHD  RIDZUAN
   Maktab Mahmud Alor Setar (STAM)
   *September ke Jordan Insya'Allah :D

6)MUHAMMAD UMAR BIN YAAKOB
   Maktab Mahmud Alor Setar (STAM)

7)AMIR BIN MOHD NOR HASNI
   Darul Quran (Diploma Tahfiz)

8) MOHD UZAIR BIN RUSLI
    Universiti Sultan Zainal Abidin (Diploma Syariah)

9)MUHAMMAD AFIQ BIN ABDUL RAZAK
   Maktab Mahmud Alor Setar (STAM)

untuk pengulungan,diharapakan kalian yang membaca entri ini bisa mendoakan kejayaan kami semua, insya'Allah kami akan mendoakan kalian juga..yang amek STAM ni targetnya nak ke Mesir..hehe target MUMTAZ dulu la :D

Wednesday, May 16, 2012

HALUAN MASING-MASING

Assalamua'laikum w.b.t....teramat la lama x'jenguk' blog ni setelah sekian xbpa lama kluar dari mmy...he...mcm biasa...ana bukan ada nak post apa2 pon...just nk inform ja hala tuju senior2 mmy 2011 lepas kluar dari mmy hampir 6 bulan yg lalu...lepas ni kita jadi junior balik la ye....xleh la nk buli adik2 sbb kita la adik2 kat sana nnti...huhu...xp setahu ana kita suma baik2 kan..x buli la adik2 ni kan...hahaha...perasan =.='  xpa la...xmau la merapu2 ni...straight to the point...ni hala tuju putri ja la yg ana tw...yg ptra xbpa nk tw ngat...just tw depa suma  xbapa nk layan r university dlm Malaysia ni...depa suma nk g oversea ja such as yaman, mesir, jordan etc...he..just kidding ok...jangan amek hati lak...


FURTHER STUDY AFTER MMY


Khairunnisa' Binti Aziz                                                 Maktab Mahmud Alor Star(MMAS)

Nur Husna Binti Othman                                             Maktab Mahmud Alor Star(MMAS)

Nurul Husna Binti Paizull Azhar                                   Maktab Mahmud Alor Star(MMAS)

Nur Amalina Binti Razif                                          Maktab Mahmud Pokok Sena(MMPS)

Nur Azwa Binti Razak                                                                        SMA Fauzi (SMAF)

Munirah Binti Ramli                                                     Universiti Islam Antarabangsa(UIA)

Nur Hanani Binti Salmi                                                 Universiti Islam Antarabangsa(UIA)

Siti Munirah Binti Mohammad Arif                                Universiti Islam Antarabangsa(UIA)

Nurus Sumaiyah Sahirah Bt. Shamsuddin                      Universiti Islam Antarabangsa(UIA)

Nur Aliah Binti Jamal                                               Universiti Sains Islam Malaysia(USIM)

Nur Thaqifah Binti Khairi                                         Universiti Sains Islam Malaysia(USIM)

Khadijah Binti Abdullah                                           Universiti Sains Islam Malaysia(USIM)

Ummi Asmeedar Binti Mohamad Abduh                  Universiti Sains Islam Malaysia(USIM)

Nur Fatin Umirah Binti Mohamad Nor                   Universiti Sultan Zainal Abidin(UniSZA)

Nur Fadzilah Binti Abu Hasan                                     Universiti Teknologi Malaysia(UTM)

 Ku Nurul Haziyah Bt. Ku Mohamad Yusoff               Kolej Matrikulasi Pulau Pinang(KMP)

        Farah NurLiyana Bt. Ahmad Al-Munawar                         Kolej Matrikulasi Kedah(KMK)
  

tu la serba serbi list tentang senior2 putri 2011....yg ptra asif jiddan erk...kna tnya admin putra la....ana xtw..kot2 ptra akan post sai hala tuju depa lak kan....wallahua'lam....xpa la...klu ada masa and ada rezeki...jumpa lagi...Assalamua'laikum....


ALLAHUMMA SOLLI 'ALA SAYYIDINA MUHAMMAD
        

Wednesday, January 11, 2012

hAla tUju 2012


assalamualaikum...finally dpt juga ana post entri utk kesekian kalinya..hehe..nothing 2 write..anyway batch 9th dah tamat spm:)..so mcm2 la perancangan yg telah dibuat utk dilaksanakan selepas spm(ingatkn lpas spm rasa lebih tenang rupa2nya serabut jgak ek sbb nk kna fkir mcm2..he)...ada yg dah ada hala tuju masing2 dan ada yg masih confuse(mcm ana)..anyway apa2 pun keputusan yg kalian semua amik semoga succes and all the best!!!dan x lupa juga kpd sahabat2 yg amik stam..juz tggl brapa hari je lagi utk kalian ready..(15 jan ni dah dftr msuk ke mmas/mmps..ada jgak yg pergi ke pondok pauzi)..selamat bersekolah ye!hehe
~may allah bless us~
walau apa pun pilihan yg kita amik semoga allah meredhai dan memberkati..insya'allah

Tuesday, January 10, 2012

MMY D' HATIKU


Assalamu'alaikum w.b.t...lamo beno eden xtgok blog ni....klu buka blog ni pon bukan wat pa pon...xtaw nk post apa...hmm...sepanjang cuti ni ana tak pi mna2 pon...just pi teluk batik,pulau pangkor,ipoh,zoo taiping n cameron highlands ja..he...antum suma msti bercuti kat tmpt yg syox2 kan??? 9hb januari baru2 ni...kami(putri ja lar...) pi melawat mmy sbb nk kena amek buku koko dari BABA NASIR..dah alang2 pi mmy..kami mnyembang la dgan cikgu2 kt sana terutamanya guru2 wanita la...klu guru2 lelaki....mcm biasa la..DADDY AZMAN...erm...ABI AHADI sibuk memanjang smpai xdan nk sembang...w/pun baru tinggalkan mmy xsmpai sebulan...xp dah ada perubahan ckit..dorm belakang dah b'cat baru(warna hijau...) mesin basuh pon dah ada(x aci sungguh...bila kami kluaq baru nk letak mesin basuh...huh!) bilangan student mmy pon makin b'tambah smpai ada yg kena dok rumah sewa yg b'dekatan dgn mmy...erm..tu ja kot perubahan buat masa sekarang....xpa la...sbelum ana melencong kot len..baik ana straight to the point..ana cuma nk post gmbar mmy waktu kami tgh exam..gmbar mmy yg 'terkini' xdan nk tgkap...

















ALLAHUMMA SOLLI 'ALA SAYYIDINA MUHAMMAD

tag