Subscribe:

Pages

Saturday, May 30, 2009

SERUAN JIHAD

Thursday, May 28, 2009

KERJA KURSUS PMR 2009




Bismillahirrahmanirrahim....Sebelum itu marilah kita memanjatkan kesyukuran ke atas pencipta kita Allah s.w.t dan tidak lupa juga selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w ...

Ehem...tujuan ana post nie x lain x bkn coz tolong korang sume terutamenya Form 3 thn nie yang nak wat folio...

Otherwise,ana cuma leh tlg korang wat folio Geo and Sejarah jer ok...nie sume untuk panduan sume jer ok...

KERJA KURSUS PMR GEOGRAFI 2009 KERJA KURSUS PMR GEOGRAFI 2009 Tim Brandon kalau nak download klik kat sini'.


KERJA KURSUS SEJARAH KERJA KURSUS SEJARAH ihsan kalau nak download klik kat sini
Akhir sekali...artikel nie cuma sebagai panduan untuk korang buat....Benda nie kena bukak ngan Adobe Reader...korang ade tak????lagi satu jgn print terus....buat la guna Microsoft Word ke...edit2 cket...

Sekian,yang baik datang dari Allah...yang buruk datang dari ana sendiri....semoga kite dapat wat folio ngan baik....insya'Allah...

Friday, May 15, 2009

HARGA BAJU KELAS PUTERA & PUTERI 2009


















Bismillahirrahmanirrahim....Sebelum itu marilah kita memanjatkan kesyukuran ke atas pencipta kita Allah s.w.t dan tidak lupa juga selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w ...

Ehemm...hari nie(Sabtu) ana baru jer balik dari kedai baju (HPT PRINTING&TRADING) kedai nie High Class punyer...baju boleh,topi,sweater,pen,lencana,keychain,beg...boleh kata benda2 yang k arah 'PENCETAKAN' sumenye boleh kat sana....

Cumenye nak ambil kesempatan kat blog coz nak gitau...baju yang nak dibuat kat kedai nie HIGH QUALITY....print elok...cop kuat....so,harga pun HIGH la jugak...Nak senang sgt...

PUTERA=RM 30.00
PUTERI=RM 32.00

Nie tak campur dengan saiz...seganda X =RM1.5O Contohnya saiz L =RM30 ..so kalau saiz XL=RM31.50....PAHAM KE TIDAK????

Errmmm....yang nak diberitahu sebeno-benonya nie....DEPOSIT!!!!Sesen pun tarak....so,kedai tu nak separuh harga dulu...so, sorang kena la bayar dulu RM 15...kalau putera la,kalau puteri plak RM 16....Wallahua'lam...kalau sesape nak tanye ape-ape leh komen kat kotak komen sebelah tu atau tanya ana bile balik esok nie....Sekian,itu saje info yang ana larat taip...Assalamualaikum...

RENUNG KEMBALI PERSEPSI IMAN ANDA





Bismillahirrahmanirrahim....Sebelum itu marilah kita memanjatkan kesyukuran ke atas pencipta kita Allah s.w.t dan tidak lupa juga selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w ...

Sebelum kita touch n'go terlebih dahulu,mari kenali apa itu IMAN...

Iman itu:-

  1. Tasdiq (yaqin) pada hati bahawa ALLAH itu tuhan, Muhammad itu rasul dan percaya kepada segala ajarannya
  2. Iqrar (ucap dengan lidah / lisan)
  3. Amal dengan anggota
Firman Allah s.w.t:-
Aali-Imran [29] Katakanlah (wahai Muhammad): Jika kamu sembunyikan apa yang ada dalam dada kamu atau kamu melahirkannya, nescaya Allah mengetahuinya dan Dia mengetahui segala yang ada di langit dan yang ada di bumi dan Allah Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu

Sabda Nabi Muhammad s.a.w:-
Iman itu kosong (telanjang). Pakaian IMAN adalah TAQWA (taat, patuh). taat dan patuh kepada ALLAH boleh binasakan SYAITAN.

Conclusionnyer...
Kecantikan IMAN itu MALU. ISLAM sesuai dengan orang yang bermaruah tinggi, malu. Semakin malu, semakin tebal iman. Rasulullah lebih malu daripada anak gadis.

Orang yang tinggi TAQWA dan MALU adalah para WALI seperti Nabi Khaidir. Mereka ini deberi ilmu LADUNI. Orang2 yang keluar jalan ALLAH selama 40hari juga akan dimasukkan ilmu laduni kedalam hati mereka.
tag