Subscribe:

Pages

Wednesday, December 1, 2010

History Of The Shirts

Assalamulaikum dan salam sejahtera kepada semua.Macam mana dengan cuti hujung tahun antum kali ini?Harapan penulis dapat diisi dengan perkara2 bermanfaat macam pergi tuisyen,atau kelas mengaji(bagi sapa yang masih fail bacaan..huhu),atau pergi gym..dan sebagainya..uke,baiklah..kali ini penulis ingin mem'flash-back' semula baju2 T yang telah di'publish' atas nama 9th Genz..Anyway, :)

#1 tHE bLuE oNe [2007]

Kisah ini berlaku 3 tahun yang lalu...

"weii..cuba hampa tgk...abg2 dah ada baju kelas..hampa tak mau buat jugak ke..??tanya si W.Si F : "hurm,uke jugak..kita buat baju kelas..tapi,sapa nak design?.."haa..kita mintak tolong Abang Fawaz;dea kan terer design.."sapa si A,'the geliga one'.."uke gak.."jawab si F selaku ketua kelas time tue..Biasalah baru form 1,mana reti nak design..mintaklah pertolongan Abang Fawaz..design punya design..ada yang accept,ada yg ignore..then,otak pra-matang kami pun berselingkuh..akhirnya,satu persetujuan dibuat,kelas kita buat several group,pastu setiap group buat satu design dan kita pilih mana yang elok..hurm,elok jugak..bincang dalam jemaah..tempoh seminggu diberi,ada group yang buat,ada yang tak..persefahaman tak begitu mantap lagi time tue,uke r..at least dah ada 3 design..akhirnya design Group U dipilih..bagi la dekat si S..dea kata Mak Su dea buleh buat..kami pown accept..bagi r deposit RM10..dipendekkan cerita,baju pun siap..tapi kami heran..kenapa tak sama pun dengan design yang dipilih..bayar RM24.oo..tak lebih tak kurang..hurm..ada yang bagi alasan kata kain elok la..cop mahal dan sebagainya..hurm,kami yang tak tau apa lagi time tue mengiyakan saja..anyway,that's the first in our batch..and we love it..!!!

#2 AdiDas SponSoReD [2008]


"Adidas sponsor..!!??betul ka.."tanya si F dengan nada hairan."Ish,dak ehh..ana suruh kedai tue cop jaa..."jawab si U.."Hurm,tak kena saman ka,nanti orang yg buat baju Adidas nampak kita ciplak camna..??Si F tidak yakin dengan cadangan si U..Cadangan untuk menghasilkan baju kedua untuk batch kitorang nie..Ada cop Adidas di kanan baju tersebut;namun begitu,ramai yang menyokong cadangan nie,depa cakap,janji siap macam dalam design cukup laa..Masa tue takda orang yang reti design lagi..Nak suruh abang2 depa dok PMR..so,ada la sorang sahabat nie dea tolong design..tapi guna Microsoft Word jer..uke r 2..permulaan lagi dea pown..baju nie tak semua yang beli,25 dari 31 orang jer yg beli..Harga..??Ehemm2..RM30;sebab lengan panjang.. :)


#3 The FirST Adobe PHotoShoP Design PublisHeD[2009]


"Sapa reti design kelas nie..??'tanya Teacher M..."--a-..!!!"sahut beberapa orang dalam kelas."Uke2 takpa..camni,pu3tanya nak buat baju kelas sekali,macam mana?Setelah beberapa minit bincang satu kelas macam accept jer cadangan 2;although beberapa orang jer yang bukak mulut..huhu;Ukelah,nak dijadikan citer;nilah baju pertama yang dihasilkan dengan perisian Adobe Photoshop..(huhu,promote sket)susah gak r sebab orang yang buat 2 baru belajar nak guna,so dea main tekan2 je la..tup2 jadik design camni..uke r..naseb bek pu3 'open minded' sket..ikut putra jer time-2..'time-2' je laa..hehe,hurm,lama gak nak wat baju nie..sebab cikgu2 pun nak beli..jadi banyaklah kritikan yang diterima..apsal baju nie cam ada tanduk la apa laa..Banyak ujian gak nak publish baju nie..Dipendekkan artikel,selama 5 minggu kalo tak silap..65 helai baju nie(kalo tak silap) siap dijahit+cop..Harga RM30 bagi putra dan RM32 bagi pu3.. (-_-)

#The NEw+ExCluSive One [2010]


"U--r,enta tak design baju ka tahun nie.."tanya M."hurm,tak tahu la..sikit orang susah sikit nak publish baju..kedai buat naik harga.."jawab U."Takyah buat laa;kita kan dah banyak baju,tahun depan la buat sweater terus.."sapa A.Hurm,tahun nak buat ke tak ye?Tapi tak best gak kalau tak buat baju..>.<>.< style="font-style: italic;">p/s:Artikel ini ada kaitan dengan semua warga Ninegen putera..Penulis memohon beribu kemaafan sekiranya ada yang terasa dalam artikel yang di'publish'..hanya sekadar kenangan kita bersama..Yang buruk datang dari jari kelam-kabut penulis ini..yang baik itu datang dari Allah dan hakikatnya kedua-duanya datang dari Allah..Jadi,akhir kalam,insya'Allah blog ini akan di'up-date' selalu kerana admin blog ini akan bertambah bilangannya insya'Allah..Kita merancang Allah juga merancang dan ketahuilah perancangan Allah itu lebih mantap..sekian,wassalam..

0 komen:

Post a Comment

tag