Subscribe:

Pages

Thursday, June 23, 2011

KESSUMA 2011


Assalamualaikum....hmm...qasanya memang dah lama ana tak tengok blog ni..al-maklum la....sibuk la katakan....tak dan nak 'jenguk' blog ni....ana just nak post pasai KESSUMA baru2 ni....lebih kurang 3 minggu yang lalu r(waktu cuti sekolah 2 mggu)...klu nak diikutkan...hari first latihan pusat kat maktab mahmud alor star pada 30 mei...tapi student2 mmy pi lambat sikit sebab kami kena pi tusyen dulu...takkan nak tinggal tusyen kot semata-mata untuk sukan...awai-awai tu macam susah sikit nak pi lewat...depa(JHAIK) tak bagi....tapi Alhamdulillah....ALLAH mudahkan kerja kami dengan bantuan Ustaz Nasir dan juga Ustaz Solahuddin...syukran ustaz....bila pi lambat...of coz la alaun kami pon dapat sikit daripada yang len...orang len suma dapat RM35....kami ja yang dapat RM25....tapi tak kisah pon...latihan pusat diadakan selama seminggu dan hari perlawanan selama 5 hari iaitu di Universiti Utara Malaysia(UUM)....macam tiap2 tahun....kami diberi beberapa 'barang percuma' yang diperuntukkan sebanyak RM200 setiap seorang...pada 5 mei...kami bertolak dari MMAS ke UUM...petang tu tak start lawan lagi...just adakan majlis perasmian kat padang UUM...malam tu ada taklimat ringkas sikit(untuk kontijen KEDAH ja)...6 mei...pagi tu(6.45) macam biasa la...suma kontijen KEDAH kena beratur untuk menyanyikan lagu 'wajib' kami iaitu...Negaraku,Asma ul-Husna,Lagu Kedah n Lagu Hijau Kuning untuk bagi semangat sebab dah nak lawan hari tu....sebahagian game start lawan pagi and sebahagian game lagi lawan petang....hari tu ada game yang menang n ada game yang kalah....malam tu ingatkan boleh rileks..tapi ana dan 2 orang lagi kawan ana pi berubat kat Malau...kawan ana yang sorang ni 'dikatakan' kena bomoh..kami balik lebih kurang pukul 1 pagi la jugak...7 mei...game yang menang ja lawan..yang kalah tu...tak boleh goyang kaki ja tau...depa kena bagi semangat kat kawan2 depa yang menang sebab pada hari tu adalah game final....dan setelah bertungkus-lumus menongkah arus...akhirnya KEDAH berjaya menduduki tempat ke-3 dengan dimenangi 2 emas dan 1 perak...Alhamdulillah la kan...ada la juga nombor walaupun tak dapat johan...johan keseluruhan dapat kat KELANTAN n tempat ke-2 dapat kat TERENGGANU...malam tu kami dibawa ke Mentaloon Menteri Besar Kedah untuk majlis penutupan...9 mei....lepas packing barang n breakfast...kami pon balik.....tulah serba sedikit cerita pasai KESSUMA 2011... ni ada la sikit gambar untuk dipertontonkan supaya antum suma dapat gambaran sikit...

kat Mentaloon Menteri Besar
nak start majlis perasmian
pagi nak bertolak ke UUM

ALLAHUMMA SOLLI A'LA SAYYIDINA MUHAMMAD

0 komen:

Post a Comment

tag